Polish Bittorrent Tracker Support

• Maj 18, 2012, 03:42:45
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: więcej info na temat tbsource  (Przeczytany 2550 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mats

• Użytkownik
  • Reputacja 0
więcej info na temat tbsource
« dnia: Wrzesień 29, 2005, 09:36:27 »

jeśli chodzi o tbsource to dopiero zaczyna z tym przygode i nie ukrywam ze to mnie zaciekawiło, dlatego prosze o jakieś szersze informacje na ten temat(cos czego początkujący raczej nie wie) jakieś porady jak zacząć krok po kroku, nie pisze ze chce od razu coś teorzyć ale tylko zobaczyc, poznac może czegoś sie nauczyć, mysle że to najlepsze miejsce na zadanie tekiego pytania, i wiem ze sa tu kompetwntni ludzie (czytajcie kuba1530), a pisze tu bo bede w to sie bawił patrzać przez okienka...

mats

• Użytkownik
  • Reputacja 0
Odp: więcej info na temat tbsource
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2005, 11:36:19 »

hmm..moze niezbyt jasno napisałem, zielony jak trawa na wiosne to nie jestem bo wiem ze te strony sa oparte na tym silniku, już go sobie wczesniej ściągnąłem, postawiłem sobie serwer obsługujący php,Mysql, dlatetgo teraz przejde do meritum, co w zasadzie mogłem uczynić w pierwszym poście

silnik ściągniety,serwer postawiony(dla wygody krasnal)nie jestem pewny tylko czy prawidłowo wczytałem struktury bazy z plików *.sql robiłem to przez phpMyAdmina tylko jakoś po próbie ujrzenia jak to wszystko wyglada w przegladarce nic mi sie nie dzieje, dlatego z checią przeczytam jakis poradniczek może byc od początku a mnie interesuje od momentu wczytania struktur tabel itp do bazy danych

...czekam z niecierpliwoscia, widze że otrzymam tutaj fachowa i profesjonalna odpowiedz, a forum to ma wielkie szanse zaistnieć,  chyba postaram sie troche powiadomic swiat o waszym istnieniu..
pozdr
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2005, 11:39:36 wysłana przez mats »

GoldIp

• Początkujący++
  • Reputacja 7
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 30, 2005, 06:21:25 »

w pisałeś prawidłowe dane w pliku secrets.php i wrzuciłeś do bazy plik stylesheets.sql ??  8)

mats

• Użytkownik
  • Reputacja 0
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 30, 2005, 07:47:08 »

nic mi nie wiadomo na temat secrets.php nie mam takiego pliku,, sciągnalem tą ostatnia najnowsza wersje silnika a co do sql'i to database i categories to chyba bazy z tabelami  a country i steelshets bodajże obydwie ida do wnętrz database,  do poszczególnych tabel, mam racje??

ale w tym silniku tbsource nie ma pliku secrets.php

cortez21

• Średnio zaawansowany
  • Reputacja 3
  • West Side
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 01, 2005, 02:38:11 »

w tym silniku nie masz secrets.php ??  ??? ??? ??? bardzo dziwna sprawa :/ napewno patrzyles do INCLUDES ?
Look In To My Eyes And You Will See...My Life.. My Pain

mats

• Użytkownik
  • Reputacja 0
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 01, 2005, 11:06:37 »

moje gapiostwo jest w include, zmodyfikowałem tak jak to kuba napisałeś, czekam teraz na opis wczytywania *.sql'i do bazy co prawda zrobiłem to ale chyba niekoniecznie dobrze bo nadal nic mi sie w przegladarce nie wyswietla

mild

• Super zaawansowany
  • Reputacja 11
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 02, 2005, 07:00:10 »

Oprocz structure i categories.sql musisz wrzucic pozostale pliki sql. (stylesheets, countries, forums itp).
Nie radze stawiac strony na krasnalu, jest z nim cos nie tak i nie bedzie sie prawidlowo odwolywac do plikow. Polecam darmowe serwery (np haa.pl).

mild

• Super zaawansowany
  • Reputacja 11
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 02, 2005, 08:35:39 »

Raz kiedys ruszylem na krasnalu, i od tego czasu nie wracam do tego serva. Probowalem tez WebServ ale tez marny ( szczegolnie phpmyadmin najezony bledami)

mild

• Super zaawansowany
  • Reputacja 11
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 02, 2005, 10:04:25 »

Tyldy? z nimi nie mialem problemu. Problemem byly odwolania do innych plikow, zazwyczaj musialem usunac / ze sciezki

trurl3

• Zaawansowany
  • Reputacja 17
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 22, 2005, 06:52:52 »

Koledzy, weźcie pod uwagę, że Krasnal jest protezą serwera i jako taki działa jak proteza. Najlepszym wyjściem jest miejsce na realnum serwerze, chocby na darmowej stronie, gdzie mozna instalowac w warunkach naturalnych. Przy okazji można się nauczyć przesyłania plików przez ftp. Ja rozumiem, że jak ktoś sie bardzo zapali, to chciałby stawiac tracker bez elementarnych wiadomości z php, SQL i ftp. Ale tak sie nie da, a tylko doradzający maja mase roboty z tłumaczeniem najbardziej oczywistych rzeczy.
Najbardziej rozpowszechnione na Ziemi są tlen i głupota
F. Zappa

Red!pS

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 24, 2005, 01:49:53 »

Czemu wy zawsze inwestujecie w jakies paczuszki ?
Nie lepiej recznie zainsalowac apache potem php i mysql ?
Konfigurujemy i wymiata ;)
Ja tak mam :P Ale na linie ......

trurl3

• Zaawansowany
  • Reputacja 17
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 05, 2005, 10:18:14 »

I w ten sopsób proste pytanie wywołało dyskusje specjalistów. A pytający dalej nic nie wie.
A teraz na temat. @mats - Brak wyswietlania czegokolwiek (biały ekran po wywołaniu adresu postawionego trackera) zawyczaj jest spowodowany przez niewłaściwe odniesienia do bazy danych (czasem jest komunikat o nadmiernym obciążeniu serwera). Musisz dokładnie sprawdzic w pliku secret.php czy masz dobrze wpisane parametry bazy danych. Ale najpierw musisz właściwie tą bazę założyć, ustanowic uzytkownika i nadać mu prawa dostepu do bazy. To są te 'trzy elementy' jak śpiewa Młynarski:
1 - host - najczęściej wpisujesz : localhost
2 - nazwa bazy danych - tutaj wpisujesz: nazwę jaką nadałes bazie (zazwyczaj w nazwę wchodzi część nazwy Twojego konta na serwerze)
3 - nazwa uzytkownika - tutaj pisujes: nazwę jaką nadałeś uzytkownikowi bazy podczas tworzenia
4 - hasło - tutaj wpisujesz: hasło dostepu do bazy danych

Bez prawidłowego podania tych parametrów tracker nie będzie miał dostepu do bazy danych.

Także w pliku bittorent.php musisz wpisac kilka parametrów. Jest to między innymi adres bazowy Twojego trackera.
Najbardziej rozpowszechnione na Ziemi są tlen i głupota
F. Zappa

qubix89

• Użytkownik
  • Reputacja 0
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 13, 2005, 07:53:15 »

jeste tu nowy!! sciagnelem sobie  TbDev.net ale nie wiem co wpisac w include/secret.php mam konto na haa.pl jak mozecie to napiscie mi co mam tam wpisac :) z gory thx!!! szukalem na forum ale nic nie moge znlezc :/

Knedels

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 13, 2005, 08:35:56 »

Rozwaliłeś mnie teraz  :D
Temat nizej masz  >:(

A zresztą masz linka jak byś nie trafił  :D

http://nav.cal.pl/index.php?topic=20.0

Też mnie rozwaliłeś pare razy, wiec bez takich komentarzy prosze //mild
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2005, 10:43:07 wysłana przez mild »

Piterownik

• Zaawansowany
  • Reputacja 4
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 29, 2005, 01:53:10 »

Ja nuczyłem się php i mysql na phpbb i jportal. Według mnie są one najlepsze na początek zabawy z php i mysql. A dopiero potem należy brać się za coś bardziej skomplikowanego jak tbsource. Wtedy wie się co trzeba zrobic aby wysłać pliki ftp, połączyć się z bazą mysql itd. Polecam zacząć zabawe z php i mysql od takich prostych systemów.

Strona wygenerowana w 0.706 sekund z 22 zapytaniami.